Träning

Nä.. det har inte blivit nån träning! Jag har varit på väg flera gånger, men inte kommit iväg. Oftas för att Per behövt jobba. Och att jag inte vill köra enkom till gymmet för det blir så dyrt med bensin, men det är väl så jag får göra för att jag ska kunna komma iväg.

Tillägg, 1/17: I januari började jag träna, och fick till 3 pass! Alla tre gångerna hade jag med mig barnen, men det gick jättebra och kändes skönt! Nu längtar jag till att kunna börja igen! Minst 4-6 veckor efter operation måste man vänta.

Julbord

I fredags blev vi bjudna på julbord på "Lyckhem" av svärföräldrarna! Oj, så gott det var!

Julbordet var traditionellt och mysig miljö, trevligt sällskap. Vi var 21 st, så det var ett rejält långbord. Vi hade bara med oss Henrik för Fredrik är ju sjuk. Han har fortfarande ögoninflamation, och det är inte så snällt för alla andra att ta med honom då! Pappa fick vara här hemma och passa honom. Och det gick jättebra! Fredrik hade inte sovit middag, så han somnade på stört, och pappa tittade på Robinsonsfinalen. Vi var hemma igen till kl 22.

Jag bantar ju, egentligen, men gjorde ett uppehåll! Åt både "förrätt" med senapssill och potatis, ägghalvor och små tillbehör till. Det var några osttärningar av västerbottenost som var superoda, så jag tog två! Varmrätt blev det också, både köttbullar, en prinskorv och janssons! De hade brysselkål i senapssås, som var riktigt smaskens!

Senare en kopp kaffe... och jag syndade med en skvätt mjölk! Ja,.. det var väl inget jämfört med allt annat tänkte jag! Och även provade jag en chokladtryffel med havssalt.. tyvärr så var den lite väl smält, och havssaltet var lite snålt. Men tryffel passar alltid bra med en kopp kaffe! I nubbglas hade de även saffranspannacotta... så jag testade en sån. Stark saffranssmak, och annorlunda men god. Jag åt ju inte nån lussebulle i år, så det fick bli en sån "istället". När jag ändå erkänner, så tog jag en knäck (årets ända) och en julskumtomte.


-2,9 kg

Jag har varit lite dålig på att uppdatera! Men jag kan iallafall avslöja att jag har gått ner ytterligare 3 kg! Totalt nu 6 kg, och 2 till innan operation! Det är ju jättebra!

Det trots att jag inte ätit "ren kur" med Cambridge, men jag äter lite mat, och inget godis (jo, några smågodis syndade jag med), och inget fikabröd!!


Svampsoppa

Idag åt jag svampsoppan... å va gott! Matig. Blev den till både lunch o middag.

Inte hungrig

Igår när jag träffade cambridgekonsulenten, berättade jag att jag var hungrig. Hon frågade om det kurrade i magen... och det gör det inte. Då är det suget du känner!

Jaha.. så mellan måltiderna så känner jag ett konstant sug! Där ser man!

Det går över med massor av vatten, och att ta en mintpastill fungerar, så man får en frisk smak i munnen!

Lite lättare

Jag vägde mig igår, och på en vecka har jag gått ner 3,1 kg!! Det är ju bra!!

Blev ingen spinning igår dock. Men kanske lika bra det när man går på lågkaloriediet... kanske svårt att orka med! Får prova senare i veckan istället!

Det blir spinning ikväll!

Det finns platser kvar, jag har just bokat! Sambon skulle inte vara kvar så länge på jobbet idag, så jag hinner gå på spinningen 18.30!!

Grötmål

Idag testade jag cambridgekurens grötmål, äpple och kanel. Den var riktigt god!!

Jag har inte ätit den tidigare, då jag varit hungrig, och trott att den inte ska vara mättande. Men det var ok till lunchmål! Men nu, tre timmar senare är jag hungrig! Så jag ska dricka mer vatten... Suck!


Spinning

Ikväll är det spinning kl 18.30, men jag har inte bokat. För jag vet inte om min sambo kommer hem i tid. Förra veckan skulle jag gå, men han var tvungen att jobba över. Och när han väl kom hem, så var han tvunden att täta en vattenläcka!

Men kanske så hinner jag även med ett spinningpass idag!

Veckovägning

Idag tänkte jag åka in för att väga mig, det har gått en vecka sen ren kur! Och jag hoppas på storslagna resultat! Förra gången (flera år sen) jag gick på cambridgekuren, gick jag ner 4,5 kg första veckan! Även om 2 kg är vätska, så känns det ändå riktigt kul att se stort resultat i början, när man kämpar så!!!

Och så måste jag köpa nya påsar, en vecka kostar 470 kr!!!!! Dyrt som skjuttsingen, men det får det vara värt! Och det blir inga pengar på nånting annat,... inget fika, mat, dricka etc!


Leverpastejmacka!

Det jag längtar till, är att få äta en smörgås!! Idag var jag sååååå nära att ta en tugga av tundbrödsmackan med leverpastej min son lämnade efter mellis!

Men icke!

Frestelser

Tur att jag är målinriktad denna gång, och faktiskt tycker det går bra! För stödet hemifrån är sådär! Sambon skulle laga mat igår, eftersom jag inte äter.

Han är bra på att laga mat, med gör det sällan. Och oftast blir det pulvermos och korv när han ska göra mat. Men hur som helst igår, när han skulle laga middag, pratade han länge och väl om vad han skulle laga..

Det var planer på lasange (men vi hade inget smör), sen funderade han på pannbiffar etc.

Det kändes inte jobbigt att höra.. men jag var ändå tvungen att säga till honom, och berätta vad han höll på med! Han tänkte sig inte för,.. men ändå!! =)

Som sagt,.. det gjorde inte så mycket! Mat är ju inte min passion!

Det blev pannbiffar med riven morot i till middag, och jag tog en microtugga, för att smaka. Men det var inte oemotståndligt gott, så jag spottade ut den igen!



Pepparkakshus

Idag har vi haft adventspyssel, och byggt ihop pepparkakshuset. Jag har hållt mig till dieten, trots att jag haft massa godsaker framför näsan:

Så här blev det:

Som Päron till farsa firar jul ungefär!!








Målet var inte ett fint hus, utan ett färgglatt o spännande, och det tycker jag vi lyckats med!!

Kläder

Ja, nya kläder får vänta! Men innan jag fick datum för operation, så han jag både handla och beställa lite kläder. Men de kommer jag kunna använda några gånger nu under jultider! Bl a beställde jag termobyxor, och jag fick avin idag... så jag får se om jag ska byta storlek!


Längtar till måndag!

För då ska jag väga mig, och se hur mkt jag har gått ner!!

Förra gången jag gick på cambrigdekuren, gick jag ner 4,5 kg på EN vecka! Då är ju 2 kg bara vätska, men ändå! Det är ju sånt resultat jag vill ha, för att plåga mig igenom svältkuren!!

Tänk att få sätta tänderna i en smörgås!!!!!

Fortsätter på ren kur

Och inga snedsteg eller fusk!! *Klapp på axeln*

Trots att vi varit bjudna på middag hos vänner.

Och julfest där de hade dukat fram godsaker på borden:



Det är tufft, och jag är hungrig... men trots det tycker jag att det går bra! Jag har lättare för att äta inget än att äta tre mål rätt mat, rätt mängd!

Dagens intag: Massor av vatten, tre minpastiller, tre koppar svart kaffe, tre shakes; choklad, mintchoklad och jordgubb.


Fjärde dagen!

Fjärde dagen på ren kur, och jag har tagit min frukost "Cappuccinosmak".. den är rätt god faktiskt.. lite speciell, men rikt med kaffesmak! Och ett glas vatten till!

Jag längtar till måndag, för att få höra ett resultat!!! Hoppas hoppas jag gått ner massor!

Jag tänker nog ta två veckor med ren kur,.. eller så fortsätter jag med det fram tills operation!

Den 17e december är vi bjudna på julbord, och som det känns nu kommer jag bryta för att äta det nyttiga på julbordet. Och sen börja igen med Cambrigde dagen efter! Vi får se!

Julafton vet jag inte hur det blir än, men jag tänker att jag kommer äta lite julmat, bara nyttigt!

28 dec. är det bara flytande som gäller, så festligt nyårsafton blir det inte!! Men nästa år kanske jag är snygg(are) istället!

Prövningar!

Igår var det tredje dagen på "Ren kur" och det är den svåraste..

Jag fick mina prövningar, då vi på förmiddagen var på öppna förskolan. De hade som vanligt dukat upp ett rejält fikabord med smörgåsar, dricka, pålägg, ischoklad och saffranssockerkaka med glasyr.

Jag tog en svart kopp kaffe och vatten... väldigt festligt!

Jag matade Henrik, min yngsta son på 9 månader. Och Fredrik, 2,5 år fick en smörgås och saft.

På kvällen blev vi bortbjudna på middag (!).

Jag hade "förvarnat" att jag inte äter... så de inte skulle bli besvikna. Det gick bra! Jag drack min "shake" medans de andra åt, hjälpte Fredrik med maten. Och drack kaffe efteråt!

De bjöd på frukostkorv, pommes frites. Senare kaffe, glögg, pepparkakor och chokladbollar!

Duktig jag är som höll mig till dieten *Klapp på axeln!*

Jag tyckte faktiskt att det kändes bra! Mintpastiller får man äta, och det är kanon, så man får en annan smak i munnen. Lite uppfriskande, och det räcker oftast!

Gymmet idag

Idag var jag på introduktion på gymmet. Jag fick ett snabbt pass, med genomgång av alla maskiner för hela kroppen!

Underbart och roligt!

Jag har tränat spinning, 1 gång i veckan sen somras, men inte kunnat gå senaste veckorna. SÅ skönt att komma i gång med träningen igen!

Eftersom jag ska opereras, så kan jag inte lösa årskort. Men jag hade tur.. de hade kampanj nu, prova på en månad, för 139 kr. Superduper!

Andra dagen

Numera är det ren kur, endast tre st shaker av cambridgekuren som gäller. Det är andra dagen och det går bra, men jag är hungrig emellanåt. Det är bara att bita ihop!

Humöret innan middagsshaken: lättretlig och irriterad! Men nu i bättre balans!

Sambon jobbar över, så jag blev tvungen att laga mat... vilket är helt oinspirerande. Men blev middag åt familjen i allafall!

RSS 2.0